המחלקה לתזונה במרכז הרפואי לגליל מספקת טיפול תזונתי מקצועי ומותאם אישית למאושפזים ולמטופלי מרפאות החוץ, תחת הנהלתה של דפנה פטר. צוות הדיאטניות והדיאטנים המוסמכים של המחלקה עובד בשיתוף פעולה הדוק עם הצוותים הרפואיים והסיעודיים, במטרה לתמוך בהחלמה, למנוע סיבוכים ולשפר את איכות חיי המטופלים באמצעות התאמת תכניות תזונה אישיות המבוססות על הצרכים הקליניים הייחודיים של כל מטופל.
מחלקת התזונה בבית החולים מורכבת מצוות דיאטניות ודיאטנים בעלי רישיון עיסוק מטעם משרד הבריאות המוסמכים לייעץ ולטפל בתחום התזונה. כל אחת ואחד מחברי הצוות עברו הכשרה אקדמאית מעמיקה בתחום התזונה, כולל קורסים מקצועיים נוספים ומקפידים על התעדכנות מקצועית תדירה בתחום התזונה והבריאות.
צוות המחלקה אחראי על התאמת תכניות טיפול תזונתי למטופלים מאושפזים במחלקות ולמטופלים המגיעים למרפאות ולמכונים שונים, בהתאם לצרכים הקליניים של כל מטופל ומטופלת. פעילות המחלקה מתבצעת בשיתוף פעולה עם הצוותים הרפואיים והסיעודיים במטרה לתמוך בהחלמה ולמנוע סיבוכים תזונתיים.
לטיפול תזונתי רפואי (Medical Nutrition Therapy – MNT) המותאם אישית למטופלים לפי מצבם הרפואי, מספר מטרות עיקריות:
הטיפול התזונתי כולל:
תחומי פעילות נוספים של מחלקת תזונה במרכז הרפואי לגליל הם:
בניית תפריט בית החולים המוגש למטופלים ולאנשי הצוות. הרכב התפריט מתבסס על הנחיות משרד הבריאות, גודל המנות המוגשות נקבע לפי סל המזון שמפרסם המשרד, ובניית תפריטים סטנדרטיים עם הגבלה בהרכבם כגון דל מלח / סוכר / חלבון, או במרקמם כגון רגיל / קל ללעיסה / טחון חלק / נוזלי.
הבהרה משפטית | מדיניות פרטיות | הצהרת נגישות | פותח ע"י המרכז הרפואי לגליל, אגף מערכות מידע 2025 – כל הזכויות שמורות.