תפריט
עמוד הביתמקצועות הבריאותמחלקת תזונה ודיאטה

מחלקת תזונה ודיאטה

יצירת קשר
  • טלפון: 049107518
  • פקס: 04-9107836
  • משרדים נמצאים בכניסה למרפאות חוץ
  • DaphnaP@gmc.gov.il
  • וואצפ: 052-3339092

המחלקה לתזונה במרכז הרפואי לגליל מספקת טיפול תזונתי מקצועי ומותאם אישית למאושפזים ולמטופלי מרפאות החוץ, תחת הנהלתה של דפנה פטר. צוות הדיאטניות והדיאטנים המוסמכים של המחלקה עובד בשיתוף פעולה הדוק עם הצוותים הרפואיים והסיעודיים, במטרה לתמוך בהחלמה, למנוע סיבוכים ולשפר את איכות חיי המטופלים באמצעות התאמת תכניות תזונה אישיות המבוססות על הצרכים הקליניים הייחודיים של כל מטופל.

מחלקת התזונה בבית החולים מורכבת מצוות דיאטניות ודיאטנים בעלי רישיון עיסוק מטעם משרד הבריאות המוסמכים לייעץ ולטפל בתחום התזונה. כל אחת ואחד מחברי הצוות עברו הכשרה אקדמאית מעמיקה בתחום התזונה, כולל קורסים מקצועיים נוספים ומקפידים על התעדכנות מקצועית תדירה בתחום התזונה והבריאות.

צוות המחלקה אחראי על התאמת תכניות טיפול תזונתי למטופלים מאושפזים במחלקות ולמטופלים המגיעים למרפאות ולמכונים שונים, בהתאם לצרכים הקליניים של כל מטופל ומטופלת. פעילות המחלקה מתבצעת בשיתוף פעולה עם הצוותים הרפואיים והסיעודיים במטרה לתמוך בהחלמה ולמנוע סיבוכים תזונתיים.

לטיפול תזונתי רפואי (Medical Nutrition Therapy – MNT) המותאם אישית למטופלים לפי מצבם הרפואי, מספר מטרות עיקריות:

  • שיפור מצבם התזונתי של המטופלים באמצעות אספקת קלוריות, חלבונים, ויטמינים ומינרלים הנדרשים לאדם בהתאם לצרכיו בבריאות ובחולי
  • תמיכה בתהליך ההחלמה במצבי חולי והפחתת הסיכון לסיבוכים, כחלק מהטיפול הרפואי הכולל
  • הקלה על תסמינים ושיפור איכות חיי המטופלים
  • אבטחת גדילה והתפתחות תקינים בתינוקות וילדים

הטיפול התזונתי כולל:

  • הערכה תזונתית מקיפה על פי כלים מקצועיים
  • קביעת הצרכים התזונתיים בהתאם למצב הרפואי ומחלות הרקע הקיימות כגון סוכרת, מחלות לב, מחלות גסטרואינטסטינליות, בעיות תזונתיות בקרב חולי סרטן ועוד
  • התאמת תכנית טיפול תזונתי אישית שיכולה לכלול הדרכה ומתן הנחיות, התאמת תפריט, מתן תכשירי מזון ייעודיים (Oral Nutritional Supplements) או הזנות מלאכותיות (דרך צינוריות למערכת העיכול או ישירות לכלי הדם)

תחומי פעילות נוספים של מחלקת תזונה במרכז הרפואי לגליל הם:

  • הדרכה ולימוד – הן לאנשי צוות ביה"ח והן לקהל הרחב במסגרת ימי עיון וכנסים, בתי ספר, וקבוצות שונות
  • הכשרת סטודנטים לתזונה במסגרת תוכנית הדרכה ארצית

בניית תפריט בית החולים המוגש למטופלים ולאנשי הצוות. הרכב התפריט מתבסס על הנחיות משרד הבריאות, גודל המנות המוגשות נקבע  לפי סל המזון שמפרסם המשרד, ובניית תפריטים סטנדרטיים עם הגבלה בהרכבם כגון דל מלח / סוכר / חלבון, או במרקמם כגון רגיל / קל ללעיסה / טחון חלק / נוזלי.

יצירת קשר
  • טלפון: 04-9107518
  • פקס: 04-9107836
  • משרדים נמצאים בכניסה למרפאות חוץ
  • DaphnaP@gmc.gov.il
  • וואצפ: 052-3339092

אדם לאדם - אדם