יחידת הדרכה אחראית על פיתוח, תיכנון והעברת הכשרות מקצועיות לצוותי האחיות. היחידה פועלת להבטיח רמה מקצועית וכשירות על פי נהלי משרד הבריאות ומנהל האחיות, וכן פיתוח מיומנויות אישיות ואירגוניות בקרב האחיות וצוותים מסקטורים שונים.
ההכשרה מתבצעת באמצעות טכנולוגיות למידה מתקדמות, כולל סימולציות והדרכות דיגיטליות. יחידת ההדרכה עובדת לפי תוכנית עבודה שנתית ובודקת צרכי הדרכה.
בנוסף, כל שנה, ועדת השתלמויות ממליצה על פיתוח מקצועי של האחיות על פי מיפוי של מרכזת כוח אדם באחיות. היחידה פועלת בשיתוף פעולה עם רופאים, צוותי הוראה ואנשי מקצוע שונים, מתוך מטרה לשפר את רמת הטיפול והבטיחות עבור המטופלים ולתמוך בהתפתחות המקצועית של אנשי הצוות.
בהליך קליטת אחות חדשה מעורבים גורמים שונים כדי למקסם את ההכשרה והקליטה של אחות חדשה:
הליך הכשרה נעשה לפי שיטת הרמזור:
מחלקת ההדרכה פוגשת את האחות החדשה במספר צמתים: תחילה ביום טרום הקליטה המאגד את כל הנדרש לפני התחלת העבודה: הרצאות חובה בנושא החייאה ושע"ח, שיחה ראשונית עם המפקחת, פגישה במרפאת חיסונים, אדמיניסטרציה ובחינות נהלים וחשבון רוקחי. נפתחות לומדות בסיס ראשונות לביצוע.
לאחר כחודש עד 3 חודשים מתקיים מבחן תרופות אשר בסיומו מתקבלת הרשאה לחלוקת תרופות.
מפגש נוסף מתקיים במהלך השנה הראשונה בקורס מחוברים.
תוכנית "מחוברים" היא הכשרה של מספר ימים לאחיות חדשות בשנתם הראשונה, שחושפת אותם לעשייה הרחבה של האחיות במרכז הרפואי. קורס מחוברים אורך 5 ימים ומאפשר לאחות החדשה להכיר את הנהלת האחיות, דמויות מפתח בעשיית האחיות ובתפקידי רוחב כגון איכות ובטיחות הטיפול, והצגת פרוייקטים מיוחדים שהפכו ממקומיים ועד ארציים, כולם מנוהלים עי האחיות.
יחידת ההדרכה מפתחת קורסי ידע מקצועיים בתחומים שונים כגון: יעוץ הנקה, עדכוני ידע בכירורגיה, החייאה מתקדמת והכל במטרה לקדם למידה מתמשכת ועדכוני ידע בהתאם להתפתחויות בעולם הרפואה והאחיות.
ועדת השתלמויות מתכנסת פעם בשנה לקבוע צרכי הדרכה בקורסים על בסיסיים, תארים מתקדמים ולימודים שונים וקובעת את הצוות שיצא להכשרה בשנה הבאה ומידת השתתפות הנהלת האחיות בלימודים הכולל ימי לימוד ושכר.
חלק מחזון הנהלת האחיות במרכז הרפואי הוא להיות שותף ומעורב בהכשרת דור העתיד של האחיות בארץ ובאזורינו. אחיות בכירות מהמרכז רפואי מלמדות במוסדות האקדמאיים ומכשירות בהתנסות קלינית את הסטודנטים במרכז הרפואי.
במרכז הרפואי פועלים 55 מדריכים קלינים מורשים המדריכים בכל שנה כ-900 סטודנטים לסיעוד. הסטודנטים מגיעים מ-8 מכללות לסיעוד, בתי ספר ואוניברסיטאות. בנוסף, כ-300 משתלמים בקורסים על בסיסיים המתנסים במחלקות ביה"ח.
המדריכים נפגשים בפורומים הדרכה שונים ומתעדכנים בידע קליני שוטף ובמיומנויות הדרכה חדשות.
כבר מעל שנה מתקיים מיזם זיקוקי אחיות. המיזם מאפשר להאיר בזרקור פעילות מחלקתית ייחודית וכן, מציגה נושא / מחקר / case study / ומעמיקה את הדיון בו בהיבט הסיעודי.
ההצגה תמיד בקישור ב-teams, בשעה 13:00 והקישור מופץ לכלל האחיות במרכז הרפואי. עד עתה הציגו כ-30 מחלקות ויחידות וכעת, הרצאות ינתנו גם ע"י מרכזי נושא, אחיות מומחיות ומכונים יציגו במיזם.
בין האירועים המרכזיים המתקיימים במהלך השנה: יום האחות בחודש מאי, יום לנאמני נושא, יום למנטורים מחלקתיים, יום עיון בנושא הכאב, יום החולה הכרוני, יום מחלקות מצטיינות, יום מחקר ועוד.